Nieuwe directeur voor de Wereldwinkel

Nieuwe directeur Landelijke Vereniging van Wereldwinkels
Datum:
29 nov 2015

Culemborg, 30 november 2015 - De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels krijgt Maikel Rondon als nieuwe directeur. Rondon (43) volgt Huub Jansen op, die 25 jaar aan het roer stond van de Vereniging van Wereldwinkels.

Rondon (43) is de laatste jaren als ondernemer in diverse branches werkzaam geweest. Daarvoor was hij werkzaam bij retailorganisaties als Bruna, Dynadro en Reebok. Hij begint per 1 december aan zijn nieuwe taak. “Na een aantal moeilijke jaren als gevolg van de crisis zijn we met de Wereldwinkels een nieuwe koers ingeslagen. De komst van Rondon past precies in deze koers, zijn uitgebreide kennis van retail en e-commerce kunnen we perfect gebruiken”. Aldus Huub Jansen die na 25 jaar van een welverdiend pensioen gaat genieten. Jansen blijft als adviseur aan de Wereldwinkels verbonden.

Wereldwinkel
Op 1 april 1969 opende de eerste Wereldwinkel in Breukelen. Het doel was de wereldhandel te veranderen door de afzet van producenten in de derde wereld te vergroten, voorlichting aan het publiek te geven en politieke campagnes te voeren. Er kwamen meer Wereldwinkels en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels werd opgericht. Sindsdien zijn de ruim 225 Wereldwinkels een bekend gezicht in de Nederlandse winkelstraten. De Wereldwinkels hebben een charitatief doel en proberen met bijna 7.000 vrijwilligers fairtrade producten te verkopen om zo producenten.