Word jij onze nieuwe vrijwilliger

Vrijwilligerswerk Wereldwinkels
Datum:
09 mrt 2017

Oproep voor alle wereldverbeteraars en sociale ondernemers: wil jij met ons samen de wereld een stukje beter maken?

Drijvende kracht

De drijvende kracht achter de bijna 200 Wereldwinkels zijn 7000 vrijwilligers. De meeste vrijwilligers staan een dag of dagdeel per week in de winkel. Maar er gebeurt nog veel meer en elke Wereldwinkel heeft veel verschillende talenten nodig om de boel draaiende te houden: zoals winkelcoördinator, etaleurs, PR-medewerkers, bestuursleden, penningmeesters en online marketeers.

Vrijwilligers gezocht

Veel Wereldwinkels kampen met een terugloop van vrijwilligers: mensen gaan na jarenlange inzet met pensioen. Sommige winkels dreigen hierdoor zelfs hun deuren te moeten sluiten. Waar veel winkels behoefte aan hebben zijn nieuwe mensen voor de functie van voorzitter, coördinator en penningmeester. Dit zijn belangrijke functies, waar veel tijd in kan gaan zitten, maar waar je ook veel voldoening uit haalt omdat je meehelpt aan het ‘vernieuwen’ van de lokale Wereldwinkel.

Jouw talent inzetten voor een betere wereld?

Wil jij bijdragen aan een betere wereld en ervaring opdoen in een winkel? Dan is de Wereldwinkel misschien wel jouw goede doel. Heb jij een neus voor wat klanten willen kopen? Meld je dan aan als inkoper. Geef jij graag leiding en weet je een hecht team te creëren, dan ben jij misschien onze winkelcoördinator. Ook hard nodig zijn verhalenvertellers die het verhaal van de Wereldwinkel via social media willen delen zodat er meer fans naar de winkel komen. Kortom, alle talenten zijn welkom!

Wie zich inzet voor een betere wereld, mag daar ook iets voor terugverwachten. Geen geld, maar iets waardevollers: een netwerk, zingeving, nieuwe kennis of het ontdekken van een compleet nieuw talent. Heb je interesse, neem dan snel contact op met een winkel bij jou in de buurt.

File 11801