Chocoladetruffels

In een handomdraai maak je deze chocoladetruffels, waar je naar smaak specerijen of een scheutje likeur aan toevoegt. Met een klein beetje pepermix of zeezoutmix worden ze nog spannender.

Ingredienten voor 4 personen:

  • 50 ml Slagroom
  • 40 ml Fairtrade Espresso
  • 30 g Roomboter
  • 20 ml Koffielikeur
  • 175 g Pure Chocolade, fijngehakt
  • 2 el Cacaopoeder
  • Mespunt kaneelpoeder

Recept

  1. Verwarm slagroom, espresso, boter en koffielikeur in een steelpan tot de boter gesmolten is. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade al roerend met een garde in het warme mengsel smelten.
  2. Schep het mengsel met een spatel in een diep vord. Dek af met huishoudfolie en laat de chocolade ca. 4 uur in de koelkast staan om op te stijven.
  3. Strooi de cacoa op een bord. Schep met een kleine lepel kleine bergjes uit de chocolade en rol ze door de cacao. Serveer de truffels bij een kopje sterke espresso of thee.

Tip:

Door een beetje pepermix of zeezourmix toe te voegen - bijvoorbeeld met sinaasappel, citroen en knoflook of chill en peper - krijgen de truffels een intense smaak.

File 11720