Feestelijke choco-ananastaart met viooltjes

Choco-ananastaart met viooltjes

Uit het kookboek Eerlijk eten: een feestelijke taart die niet bol staat van de boter en suiker. Je kunt hem prachtig versieren met kokosrasp en stukjes gedroogde mango.

Voor 8 personen. Bereidingstijd 25 min. (plus 40 min. bakken en afkoelen).

Ingrediënten

  • Plantaardige margarine
  • 350 gr. gezeefd tarwemeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 tl vanillepoeder
  • 300 gr. rietsuiker
  • 200 ml. olijfolie
  • 1 banaan, gepeld en in stukjes
  • 250 ml. kokosmelk, goed doorgeroerd
  • 5 ananasringen, uitgelekt en in stukjes
  • 50 gr. pure chocolade, in kleine stukjes
  • 100 gr. pure chocolade, in stukjes
  • 20 gr. kokosrasp en stukjes gedroogde mango
  • viooltjes of andere eetbare bloemen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm in met margarine en bestrooi met meel.
  2. Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed. Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en de kokosmelk.
  3. Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade (50g) door. Mix goed, maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig en vooral niet te vloeibaar zijn). Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 min. gaar. Prik er met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als die er schoon uit komt, is de taart gaar. Bak anders nog 10 min. langer. Laat de taart volledig afkoelen en stort voorzichtig op een schaal.
  4. Smelt de overige chocolade (100 g) au bain­­­ marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes.

Recept: Eerlijk eten