Notenrol met honing

Een spannende basis voor een dessert: knapperig deeg gevuld met een crunchy notenmengsel met een bitterzoet accent van sinaasappel. Serveer met een bolletje ijs of een flinke schep Turkse yoghurt.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 75 G Pistachenoten
  • 75 G Pecannoten
  • 75 G Amandelen
  • 50 G Roomboter
  • 5 EL Sinaasappelmarmelade
  • 1 Sinaasappel, schoongeboend
  • 6 EL Honing
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eiderdooier
  • 2 EL fairtrade rietsuiker

Bereiding

  1. Verwarm de overn voor op 200 graden. Hak de helft van de noten gorf in de keukenmachine en haal ze eruit. Maal vervolgens de andere helft van de noten fijn.
  2. Smelt de boter en sinaasappelmarmelade in een steelpan. Rasp de helft van de sinaasappelschil erboven en roer deze er met de honing en beide notenmengsels door. Neem de pan van het vuur.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de helft van de bladerdeegplakjes op het bakpapier naast elkaar endruk de naden samen zodat het een lange plak wordt. Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg en laat daarbij 1 cm van de rand vrij.
  4. Kwast de rand in met eidooier en vorm een tweede rechthoek van de resterende bladerdeegplakjes. Vouw de deegplak over de notenvulling en druk de zijkanten dicht met een vork.
  5. Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg. Bestfrooi het bladerdeeg met rietsuiker en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de notenrol in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en snijd in repen. Leg ze op een grote schaal of verdeel over bordjes

Tip: Lekker met slagroom of ijs

File 11716