Soy ginger kip met mango en rijst

Thais recept ginger mango en kip

De Thaise keuken is erg geliefd. Kenmerkend is het evenwicht tussen vijf fundamentele smaken:pittig, zoet, zuur, bitter en zout. Ervaar nu deze heerlijke keuken met dit heerlijke recept uit ons fairtrade wokpakket. Handig om te weten; De rijst en soy ginger woksaus zitten al in het wokpakket.

Streetfood gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke rode ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook
  • 300 g kipdijfilet, in blokjes
  • zout
  • 2 gele paprika’s, in repen
  • 1/2e witte kool, in repen
  • klein bosje verse koriander, blaadjes grof gehakt

En van Fair Trade Original:

  • 300 g Zilvervlies Pandanrijst
  • 1/2e flesje Woksaus Soy Ginger
  • 1 blik Mangoschijven, uitgelekt en in blokjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de uisnippers toe, pers de teen knoflook erboven uit en fruit het geheel.
  3. Bestrooi de blokjes kip met het zout en meng het bij het ui-knoflook mengsel.
  4. Voeg de paprika, de witte kool en de woksaus toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm het 1-2 minuten mee.
  7. Serveer bij de rijst en garneer met verse koriander.
     

File 11694