Tropische zoetzure Gamba's

Recept met zoetzure gamaba's

Proef de pit van de fairtrade chillipeper van de Sisaketgroep in dit heerlijke recept gemaakt met de 'Sweet and sour woksaus' van Fair Trade Original.

 

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 wortel in reepjes
  • 1/2 prei, in ringen
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
  • 1/2 komkommer, zaden verwijderd en in halve maantjes
  • 200 g gamba’s
  • 1 klein blikje bamboescheuten, uitgelekt
  • enkele blaadjes verse koriander

Ingrediënten van Fairtrade Original

  • 1 flesje Woksaus Zoetzuur
  • 1 blikje Ananasstukjes, uitgelekt
  • 1/2 blik Mangoschijven, uitgelekt
  • 300 g Pandanrijst of (rijst)noedels
  1. Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en voeg de wortel, prei en de knoflook toe. Bak dit enkele minuten.
  2. Voeg daarna de komkommer en de woksaus toe. Laat alles op laag vuur ca. 6-10 minuten pruttelen.
  3. Snijd de mangoschijven in stukjes. Voeg dit, samen met de gamba’s, de bamboescheuten en de ananasstukjes toe.
  4. Verwarm het gerecht. Serveer met rijst of noedels en garneer met verse koriander.


Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original

File 11769