Hoofdgerechten

Recept met zoetzure gamaba's
Proef de pit van de fairtrade chillipeper van de Sisaketgroep in dit heerlijke recept gemaakt met de 'Sweet and sour woksaus' van Fair Trade Original.
Bulgur heeft een lekker stevige bite en is een prima basis voor deze salade met gerookte kip en noten.
Thais recept ginger mango en kip
De Thaise keuken is erg geliefd. Kenmerkend is het evenwicht tussen vijf fundamentele smaken:pittig, zoet, zuur, bitter en zout. Ervaar nu deze heerlijke keuken met dit heerlijke recept uit ons fairtrade wokpakket.
Deze maand* zijn de nieuwe rijstnoedels van Fair Trade Original in de aanbieding. Met deze aanbieding heeft Fair Trade Original een lekker recept bedacht.
Breng in een pan water aan de kook en voeg de bonen toe (de peultjes mogen er iets later bij, omdat deze eerder gaar zijn). Kook de bonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af. Kook de noedels in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wotelsoep met gember
De Wereldwinkel houdt van lekker eten. Daarom hebben we Maura vanYellow lemon tree gevraagd om voor ons te koken, met zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten. Deze maand is het deze heerlijke WORTELSOEP MET GEMBER, AMANDELEN & FETA geworden.
De Wereldwinkel houdt van lekker eten. Daarom hebben we Maura van Yellow lemon tree gevraagd om de komende maanden voor ons te koken, met zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten, opgediend in producten uit de Wereldwinkel. Haar eerste recept is een lekkere salade van quinoa: nazomeren met alvast een beetje herfst
MMM, een hemels recept met veel fairtrade ingrediënten in Delicious magazine (25 maart 2014). Perfect om op een zonnige dag te maken. Over de fairtrade ingrediënten hoef je niet moeilijk te doen, ze zijn namelijk te koop bij de Wereldwinkel.
Bak in een grote hapjespan met 4el olie de uien glazig. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak deze nog enkele minuten. Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomaten toe en roer zachtjes voor 5 minuten.