Nagerechten

chocolademousse
Chocolademousse kun je ook zonder zuivel maken. De zachte romige textuur komt in deze versie van rijpe avocado's en kokosmelk.
In een handomdraai maak je deze chocoladetruffels, waar je naar smaak specerijen of een scheutje likeur aan toevoegt. Met een klein beetje pepermix of zeezoutmix worden ze nog spannender.
avocado mango ijs
Puur plantaardig ijs licht verteerbaar. Ideaal als afsluiting van een diner.
Een spannende basis voor een dessert: knapperig deeg gevuld met een crunchy notenmengsel met een bitterzoet accent van sinaasappel. Serveer met een bolletje ijs of een flinke schep Turkse yoghurt.
Ananas tarte tartin met kokosroom
Overheerlijke ananas tarte tartin met biologische & fairtrade kokosroom.
De Wereldwinkel houdt van lekker eten. Daarom hebben we Maura van Yellow lemon tree gevraagd om de komende maanden voor ons te koken, met zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten, opgediend in producten uit de Wereldwinkel. Maura is fan van fairtrade en heeft een groot hart voor eerlijk en vooral lekker eten, wat je terugziet op haar prachtige blog.
'Deze goddelijke (en glutenvrije!) chocoladetaart komt oorspronkelijk van het Italiaanse eiland Capri. Buonissima!'
Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de pure chocolade toe. Laat de chocolade op laag vuur in de warme room smelten.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng in een kom de appel- en peerstukjes en besprenkel ze met het citroensap. Meng in een andere kom bloem, havervlokken, rietsuiker en zout. Snijd de ijskoude boter in kleine stukjes en voeg dit bij het bloemmengsel. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg en voeg de grof gehakte amazonenoten toe.
Peertjes met ijs
Verwarm de balsamico splash in een steelpan en laat het op zacht vuur tot een derde deel inkoken tot een dikke stroop (circa 20 minuten). Laat het vanille-ijs een beetje zacht worden en meng de stukjes fudge erdoor. Zet de ijsbak tot gebruik terug in de vriezer.